Jak wyglądają nasze rejsy?
Czy to jest tak, że cały tydzień spędzamy na jachcie i nic tylko pływamy?
No cóż zależy jaki rejs, ale w zdecydowanej większości przypadków odpowiedź jest prosta - NIE! Bardzo lubimy rejsy, które łączą żeglowanie z innymi aktywnościami. Czasem jest bardziej aktywnie i w przerwie od żeglowania proponujemy Wam górskie wycieczki, czy intensywne zwiedzanie okolicy. Innym razem podczas rejsu szukamy urokliwych zatoczek albo saun i skupiamy się na regeneracji i odpoczynku, Oczywiście mamy też rejsy dla prawdziwych wilków morskich z duża ilością godzin na morzu i kilkudziesięciogodzinnymi przelotami.
Przepis na sukces? Wybrać rejs odpowiedni dla naszych potrzeb? Jeśli macie wątpliwości co będzie dla Was najlepsze to piszcie na ania@jmaster.pl lub dzwońcie 663 155 111.
Jaki rejs wybrać?
To zależy na czym Ci zależy:
- Boisz się choroby morskiej? Wybierz akwen osłonięty od fali np. Szkiery Sztokholmu albo niektóre odcinki norweskiego wybrzeża (Lofoty, rejs Trondheim - Alesund).
- Chesz potrenować nawigację? Polecamy Szkiery i Norwegię.
- Praktyczny trening MPZZM? Wybierz cieśniny duńskie.
- Dużo godzin na morzu i długie przeloty? Majówka na Bałtyku albo rejs z Goeteborga do Gdańska.
- Chill i relaks? Szkiery, Majorka albo...Lofoty.
Podczas naszych rejsów wszyscy załoganci uczestniczą w prowadzeniu jachtu. Załoga podzielona jest zazwyczaj na 3 lub 4 wachty, które w wyznaczonych godzinach odpowiadają za prowadzenie jachtu. Uczestnicy rejsu sterują, prowadzą obserwację i odpowiadają za nawigację. Dodatkowo każdego dnia jedna z wacht odpowiadają za kambuz, czyli przygotowuje posiłki dla całej załogi. Nie oznacza to, że płynąc na rejs trzeba mieć jakieś doświadczenie. W końcu każdy kiedyś zaczynał.
Co będziemy jeść na rejsie morskim?
Mamy niezłe doświadczenie w rejsowej logistyce. Zaproponujemy menu na cały rejs, tak, żeby było smacznie i żeby jedzenia nie brakło, ale tez, żeby nic się nie zmarnowało. Na początku rejsu robimy wspólne zakupy, a w trakcie rejsu wspólnie gotujemy 9bez obaw, gotowanie obiadu dla 8 osób według naszego przepisu trwa 15 minut i nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych).